ГОЛОВНА ПРО НАС СТАТУТ УМОВИ ЧЛЕНСТВА СТРУКТУРА СПКУ СЕРТИФІКАЦІЯ ПАРТНЕРИ МАПА САЙТУ

Продовжується робота з доопрацювання законопроекту № 3544

25 березня 2016 р. в Харкові відбулося виїзне засіданні Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва на тему: «Пріоритети промислової політики і проблеми реального сектора економіки Харківщини і України в цілому».

В ході роботи засідання було обговорено план невідкладних економічних реформ, До уваги учасників був представлений Проект Закону України № 3544 від 27.11.2015 «Про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності із застосуванням принципу сусбідіарності в Україні», розроблений групою експертів, в т.ч. ВГО Спілка податкових консультантів України та схвалений Комітетом.

Засідання під керівництвом голови Комітету Виктора Галасюка було проведене спільно з представниками міністерств, НКРЕКП, Федерації роботодавців України, місцевих органів влади, керівниками вітчизняних промислових підприємств, які складають промислову базу Харківської області та України, а також представниками громадських об'єднань та бізнес асоціацій.

В засіданні взяли участь президент ВГО СПКУ Леонід Рубаненко і керівник групи експертів ВГО СПКУ Людмила Рубаненко.

В ході роботи засідання було обговорено план невідкладних економічних реформ. До уваги учасників були представлені:
- Модель промислової політики, розроблена і затверджена Комітетом з питань промислової політики і підприємництва;
- Проект Закону України № 3544 від 27.11.2015 «Про спеціальний режим інвестиційної та інноваційної діяльності із застосуванням принципу сусбідіарності в Україні», розроблений групою експертів, в т.ч. ВГО Спілка податкових консультантів України та схвалений Комітетом;
- План модернізації України, розроблений Федерацією роботодавців України спільно з європейськими експертами.

Метою законопроекту є створення привабливих умов для залучення в економіку України зовнішніх і внутрішніх інвестицій, створення нових робочих місць, впровадження нових технологій і модернізації діючих виробництв. Пропонується введення спеціального режиму інвестиційно-інноваційної діяльності, який передбачає створення спеціальних митних, податкових та інших умов для реалізації інвестиційних проектів у пріоритетних галузях економіки. При цьому більшість повноважень у визначенні пріоритетних видів економічної діяльності та впровадженні спеціальних режимів передається на місцевий рівень за принципом субсидіарності.

За оцінкою експертів прийняття Проекту Закону № 3544 дозволить створити в Україні привабливий інвестицій клімат, активізувати процеси децентралізації і економічного розвитку регіонів і підвищити їх конкурентоспроможність в залученні інвестицій.

З метою координації спільних дій між законодавчою, виконавчою владою та бізнесом Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва планує провести ряд круглих столів з проблемних аспектів всіх найважливіших галузей промисловості.

Після обговорення з представниками влади, промисловцями і підприємцями області пропонованого законопроекту члени комітету ознайомилися з роботою найбільших підприємств Харківщини: ПАТ «Харківський підшипниковий завод» і ПАТ «Турбоатом».

 
© 2006 Спілка податкових консультантів України
контакти
ООО "С-Дизайн" Разработка сайта
ООО "С-Дизайн"