ГОЛОВНА ПРО НАС СТАТУТ УМОВИ ЧЛЕНСТВА СТРУКТУРА СПКУ СЕРТИФІКАЦІЯ ПАРТНЕРИ МАПА САЙТУ

Засідання Фіскального комітету CFE. 21 вересня 2012

Зустріч фіскального комітету з уже сформованій практиці проходила в рамках двох самостійних робочих груп: групи, що фокусується на прямих податках, і групи, що займається питаннями непрямого оподаткування. У рамках минулого засідання основна увага в групі по прямих податках було зосереджено на питаннях трансфертного ціноутворення, інвестування венчурного капіталу, а також питаннях боротьби з правопорушеннями і злочинами в податковій сфері.

Зокрема, в ході засідання робочої групи були вироблені коментарі CFE до Проекту звіту ОЕСР з питань трансфертного ціноутворення стосовно до нематеріальних активів (OECD Discussion Draft). Особливу увагу було приділено питанню про зміст поняття нематеріальний актив і того, чи повинно зміст такого поняття в документах ОЕСР відповідати змісту цього поняття в рамках правових систем держав - членів ОЕСР і міжнародних стандартів фінансової звітності.

У рамках засідання робоча група по прямих податках підготувала свої коментарі до Проекту звіту ОЕСР про перегляд Safe Harbours Rules в Керівництві ОЕСР щодо застосування правил трансфертного ціноутворення (OECD Discussion Draft).

Особливу увагу в рамках роботи комітету було приділено методам, що розглядаються Євросоюзом в якості заходів по боротьбі з правопорушеннями і злочинами в податковій сфері (Communication COM (2012) 351).
В ході роботи групи з питань непрямого оподаткування особливу увагу було приділено проекту директиви ЄС по боротьбі з шахрайством проти фінансових інтересів Союзу шляхом застосування інструментів кримінального права (Directive proposal COM (2012) 363).

 
© 2006 Спілка податкових консультантів України
контакти
ООО "С-Дизайн" Разработка сайта
ООО "С-Дизайн"