ГОЛОВНА ПРО НАС СТАТУТ УМОВИ ЧЛЕНСТВА СТРУКТУРА СПКУ СЕРТИФІКАЦІЯ ПАРТНЕРИ МАПА САЙТУ

Форум «Податкове планування: Що прийнятно і неприйнятно». 21 березня 2013 р., Брюсель

21 березня 2013 в Брюсселі у Представництві Федеральної Землі Німеччині Саксонія-Анхальт в Європейському Союзі відбувся Форум CFE 2013 «Податкове планування: Що прийнятно і неприйнятно»

Уряди, відповідно до позиції ОЕСР та ЄС, розглядають «агресивне» податкове планування або податкове конструювання як значну загрозу для податкових надходжень.

Всупереч цій точці зору, існує позиція підприємців, яка показує, що податкове планування є невід'ємною частиною бізнес-планування, оскільки податки - це витрати при веденні бізнесу, отже, податкове планування є законним і як таке не агресивним.

Ступінь «складності» в плануванні транскордонних угод постійно збільшувалася за останні десятиліття і створила ризики для податкових адміністрацій з податкових надходжень у короткостроковій перспективі, і ставить перед ними серйозні виклики, навіть якщо не брати до уваги агресивні наміри.

Держави розробили ряд стратегій, спрямованих на отримання своєчасної, цілеспрямованої і повної інформації, які не передбачають класичні податкові перевірки. До них відносяться, наприклад, додаткові відкриті ініціативи, які покликані скоротити час між створенням і використанням схем податкового планування та їх визнання податковими органами. Поліпшення прозорості та дотримання існуючих правил - аргументи на користь як платників податків, так і податкових адміністрацій.

Важливою вимогою для податкових консультантів є розуміння того, що заходи проти агресивного податкового планування не можуть привести до непередбачених і спотвореним наслідків для транскордонної торгівлі та інвестицій. Хоча побудова податкових систем залишається прерогативою окремих держав, однак враховуючи взаємне проникнення економік, необхідно звернути увагу і на гармонізацію податкових систем, що визначає постійно зростаюча потреба в їх прозорості.

На СFЕ Форумі 2013 були визначені конкретні проблеми, з якими стикаються практики в транскордонному податковому плануванні, а також запропоновані їх практичні рішення.

З програмою форуму Ви можете ознайомитися тут

 
© 2006 Спілка податкових консультантів України
контакти
ООО "С-Дизайн" Разработка сайта
ООО "С-Дизайн"